domenica 29 agosto 2010

Happenings...nyaralàs, Greti 9 hònapos



















Eloszor is egy fontos kozlemèny: Greti aug. 4-èn felàllt a kisàgyban!
Pont az indulàs elotti estèn...a nyaralàs nagyon yol sikerult, la piccolina tovàbbra is egy imàdnivalò kisangyal, leszàmìtva, h àlt. csak a du-i szunya utàn mentunk a tengerpartra, semmi màsban nem kellett alkalmazkodnunk hozzà, estènkènt ugyanùgy lehetett menni vele mindenhova, vacsoràzni, havrokhoz, vàrost nèzni stb...az alvòkàja kicsit màskènt mukodott, mint itthon, este mèg kesobb lehetett csak letenni aludni - igazi tàrsasàgi lèny -, s reggel 6 ès 8 òra kozott felèbredt, megreggelizett ès visszaaldut mèg 2 òràt kb...estènkènt gyakran vmelyik baràtno ringatta àlomba, egyedul aug. 21-èn nem hagyta magàt, s amikor senki sem boldogult vele, egyszercsak felkiàltott, h "ma-mma" :-), mondvàn, h csak velem hajlando elaludni aznap...kis cukipofa, azt hittem elolvadok! :-) Szòkincse nem igazàn bovult, vagyis inkàbb ùgy mondanàm, h nem tudnàm leìrni, h miket halandzsàzik, nèha ùgy tunik, mintha japàn felmenoi is lennènek a gyereknek...a "ba-ba-ba" "pa-pa-pa" "o-o" "ka-ka-ka" az tovàbbra is hallhatò tole, s olykor azon kaptuk, h ènekelget...legalàbbis vmi olyasmi! :-)
Ami az ètvàgyàt illeti, tovàbbra is mindenevo ès kifejezetten yo ètvàgyù a kisasszony...most, h màr kùszik-màszik ès felhùzza magàt, a tengerparton tobbszor is megesett, h a'la "self-service" kiszolgàlta magàt uzsira, amikor anyatejre fàjt a foga, ill. a baràtaink 6 èves kislànyànak a szilvalekvàros szendvicsère vetette rà magàt! :-) Nagyon vicces volt..azòta szinte alig lehet a jelenlètèben enni, mert legszìvesebben mindenbe belekòstolna!
édes amikor jàtszunk ès a tukorben megmutatja magàt, amikor kèrdezem tole, h "hol a Greta?"...s amikor a "hol a mamma?" kèrdèst teszem fel neki, hirtelen a nyakam korè fonja kis kezeit ès gugyog hozzà :-)...màr megtanult tapsikolni, ill. integetni, azt is nagyon kis elegàns mòdon teszi, meg lehet zabàlni!
Eleinte csak felàllni tudott, egy ido utàn elfàradt az àlldogàlàsban ès jelezte, h most màr elèg, de pàr napja màr arra is ràjott, h hogyan kell leulni...brava!
Greta kezugyessège is sokat javult, a zenèlos jàtèkain màr pontosan azt a kèk viràgot nyomja meg a kis ujjacskàjàval, amivel a zenèt lehet bekapcsolni. Az untànzòs jàtèkban is ugyes, màr tud puszit "adni" - mèg csak a levegobe, az emberek arcàt inkàbb mèg csak harapdàlja a kis fogaival :-)) - ès nincs mese, ha vmit kinèz magànak, azt el is èri, hiàba takarjuk le vmivel, rakunk elè akadàlyt, nem lehet becsapni!
Màr kezd kialakulni a kis onèrzete, jùliusban mèg bàrmit csinàltam vele a tengerparton, pancsi v. nem pancsi, minden yo volt neki...most màr nèha lefelè gorbult a kis szàja, ha vèget vetettunk a tengerben pancsizàsnak, ill. a homokozàsnak...a homok cseppet sem zavarta, sot! Ha nem voltunk elèg gyorsak, konyèkig elmerult benne...egyszer meg is kòstolta, szerencsère nem ìzlett neki, ìgy onnantòl legalàbb attòl nem kellett tartanunk, h repetàzna belole! ;-)
Ma megmèrtem ès 8800 gr volt mèg ures pocakkal ès kb. 72 cm...valszeg èrzi, h vèget èrt a nyaralàs ès ismèt a megszokott kozegben, otthon van, mert este 10 korul le lehet tenni aludni ès mostanàban reggel 9-ig alszik, na meg du. is mèg 2 òràcskàt...csak ìgy tovàbb Greti! :-)

Nessun commento:

Posta un commento