martedì 2 ottobre 2012

Szept. 19. - kezdodik az òvoda!

Màr mindannyian nagyon vàrtuk, h Greti mehessen oviba! A beszoktatàs ezùttal is kötelezo eljàràs minden gyerek szàmàra, függetlenül attòl, h a gyerek jàrt-e bölcsibe vagy sem. Gretinèl amùgy erre tènyleg semmi szüksèg nem lett volna, hisz rögtön elso nap, amikor èrte mentem - mondjuk kemèny egy òràt maradhatott bent -, alig akart hazajönni, az òvonènik konkrètan kitettèk a szurèt! :-)
Maga vàlasztotta ki a jelèt, persze rögtön kettot vàlasztott magànak :-) - amùgy egèsz biztos voltam benne, h ezt a kettot fogja kivàlasztani -, az egyik egy ròzsaszìn cukorka volt, a màsik meg a harang, amit szintèn nagyon szeret, amikor harangoznak, mindig mondja, h "mamma bimbam"...vègül a harang mellett döntött.
Egy hètig tartott a beszoktatàs, napròl-napra több idöt töltött az òvodàban, aztàn ott ebèdelt, majd ott is aludt...ez utòbbit O harcolta ki magànak, mivel az òvonènik vàrtak volna mèg ezzel pàr napot, de amikor èrte mentem ebèd utàn ès meglàtta, h a többiek ott maradnak aludni, persze O is ott szeretett volna maradni - Oscar dìjat èrdemlo krokodil könnycseppes sìràs -, ìgy kiegyeztünk a màsnapban...hurrà! Legnagyobb meglepetèsemre, Greti sìrva ugrott a nyakamba, amikor màsnap èrte mentem - ilyet mèg a bölcsiben sem csinàlt anno soha -, de valszeg azèrt volt elkeseredve, mert bepisilt àlmàban...azòta örömmel megy ès örömmel jön is haza, amikor èrte megyek, fülig èro szàjjal rohan felèm ès boldogan kiàlt, h "mammaaaaa" ès a nyakamba ugrik.
Az òvonènik szerint a kisasszony "terribile" ( borzalmas) :-))), uis nem hallgat ràjuk (sem)! :-)
De mondtàk, h majd megkìsèrlik "letörni a szarvait"...hàt hajrà, màr mi is pròbàlkozunk vele egy ideje, kisebb-nagyobb sikerrel! ;-)

Indulàs az oviba!

Ràm se bagòzott! :-)

A konyha a nagy kedvenc

Ovis nagylàny



Nessun commento:

Posta un commento