giovedì 20 giugno 2013

Zajlik az èlet

Hol is kezdjem? Règen jelentkeztem be hosszabb bejegyzèssel, ennek legfobb oka az, hogy az utòbbi hònapokban mammàbòl hivatàsos novèrrè avanzsàltam...hurrà! Amikor januàrban Gretinek mandulagyulladàsa lett, akkor mèg nem is sejtettem, hogy 4 hònap tömèny betegeskedès vàr rànk...a legnehezebb nem is a napi 24 òràs "ügyelet" volt, hanem mindemellett èszben tartani, hogy melyik gyerkocnek mikor kell beadni az antibiotikumot, làzcsillapìtòt, fülcseppet, immunrendszer erosìtot meg egyèb nyalànksàgokat.
A mandulagyulladàs soràn Gretinek sikerült 40,2 fokos làzat produkàlnia, rànk is hozta a fràszt rendesen...ezt követte kèt lightos fülgyulladàs, majd bronchitis, mely alòl sajnos Erik sem volt kivètel...pedig addig olyan yol tartotta magàt! Na ebbol 3 hèt utàn tudott csak kijönni szegèny kismanò, kèt antibiotikumos kùra àràn - az elsot fel kellett függeszteni, uis csalànkiütèses lett a gyògyszertol...persze a bronchitishez 39.3as làz dukàlt ès àtbulizott èccakàk sora...sajnos ekkor ràkapott a kislegèny a ringatòsdira, de màskülönben esèlyem sem lett volna arra, hogy legalàbb pàr òràt aludjon èjjelente...egy rèmàlom volt, ilyen brutàlis èccakàim eddig soha nem voltak!
Közben, csak hogy vèletlenül se unatkozzuk, megjàrtuk Gretivel a szemèszeti klinikàt, uis egy igencsak mèretes jègàrpa nott a jobb szemère...szerencsètlen pont ùgy festett, mint akinek behùztak egy hatalmasat.
Ekkor csatlakoztak be anyuèk pàr hètre...fejemben hemzsegtek a yo kis programok, àm ezùttal az unokàzàson kìvül sok mindenre nem futotta, uis kèt alapveto dolog hiànyzott a szabadtèri programolàshoz: az egèszsèg ès a yo ido! :-( A nagyszülok hosiesen àlltàk a sarat ès nekik hàla, azèrt nèha el-el szöktünk itthonròl egy mozira, vacsira...egèszen addig, mig a kisasszony haza nem hozott az ovibòl egy olyan influenzàt, ami àgynak döntött MINDENKIT! Az egèsz Schifano-Fuchs csalàd a legkisebbtol a legnagyobbig az àgyat nyomta làzzal, s ez a frànya virus sajnos a budapesti nagyszüloket sem kìmèlte...orvost hìvtunk, aki mindeannyiunkat letudott egy füst alatt, diagnòzis: influenza, amit anyu ès èn mèg egy yo kis hurutos köhögèssel is cifràztunk; kùra: antibiotikum! :-( Annyira ragaszkodò volt ez a vìrus, hogy 2 hèt kellett hozzà, hogy vèglegesen megszabaduljunk tole. Ezutàn az extra "èlmènyekkel" ès tapasztalatokkal gazdagodott ès igencsak lestrapàlt nagyszülok hazareppentek feltoltodni.
Igencsak furcsa èrzès a mostani kànikula kellos közepèn, amikor is csaknem 30 fok van a nappaliban, telet idèzo havas kèpeket feltölteni, de megìgèrtem a rokonsàgnak ès baràtoknak, hogy pòtlom a mulasztàst! ìme:

Lustàlkodàs az erkèlyen

Tom&Jerry kids :-)

Majdnem 2 fog

A hegyekben

Indulunk a babamasszàzsra!

Közben mamma kettos àllmapolgàr lett

Segìtokèsz novèrke :-)

Vèèègre esik a hò!

Cukipòk pancsizik

Yooo reggelt!

Evès közben is el tudok aludni

Yo muri ez a babykomp

Mèg a jègàrpa sem tudja kedvèt szegni...szerencsère!

Babamasszàzs - egy ritka pillanat, èpp hagyja magàt masszìrozni :-)








Nessun commento:

Posta un commento