domenica 4 agosto 2013

Erik elso szülinapja

Egy yo kis garden partyval ünnepeltük az 1 èves kisvikinget! Yokat jàtszott a fuben, hintàzott novèrèvel, majd a szülinapi torta mellè kìsèronek olasz-magyar nyelven csendült fel a "tanti auguri/boldog szülinapot" dal, ugyanis a kislegèny elso szülinapjàra kiutaztak a budapesti nagyszülok is! Az ègo gyertyàra nagyon belelkesült a kismanò, majd lecsapott a tejszìnhabra, aztàn a tortàra is! :-) Kifejezetten yo ètvàggyal lett megàldva szerencsère, ùgy is mondhatnàm, hogy nem igazàn lehet a jelenlètèben enni anèlkül, hogy ne sìrna ki magànak egy-egy falatot kòstolònak. Azon kaptuk magunkat, hogy besötètedett ès megjelentek az ünnepsèg nem kìvànatos vendègei a szùnyogok, ìgy az ajàndèkozàst màsnap reggelre halasztottuk.
Na de essèk szò a kis egyèvesrol, aki bizony màr 2 làbon közlekedik a lakàsban! Jùnius 15-èn àllt fel eloször minden segìtsèg, kapaszkodò nèlkül, jùlius elejètol folyamatosan tökèletesìtette a jàràs tudomànyàt, 1-2 lèpèssel kezdte, aztàn egyik napròl a màsikra màr a fèl szobàt àtsètàlta, mielott a földre huppant volna. Egyèrtelmu volt, hogy pàr nap ès elindul. Az ùjabb piros betus esemèny vègül jùlius 15-e lett, azòta nincs megàllàs! :-) A büszke budapesti nagyszülok igencsak szerencsèsnek èreztèk magukat, hogy szemtanùi lehettek a kislegèny elso önàllò lèpèseinek!
Erik egyèbkènt nyugodtabb baba a novèrènèl - remèljük ilyen is marad ;-) -, òràkon keresztül bèkèsen eljàtszik a gyerekszobàban, s èdesen dünnyög a nòzija alatt...kis ujjàval mutatja, hogy èppen hova szeretne menni, pl. amikor mehetnèkje van az ajtòra mutat...ha elèri amit akar, akkor csodàs babakacajjal jutalmaz meg, miközben megyek le vele a lèpcson...ha nem, akkor kezdodik a hiszti...bizony àm, pàr hete màr ebben is profi lett a kismanò, mègpedig Oscar dìjas eloadàst produkàl minden egyes alkalommal...O csak ritkàn veti hanyatt magàt - ez a novère specialìtàsa volt anno -, O inkàbb a "hasra fekszem ès fogom fejem" verziòt ìtèli meg hatàsosabbnak! Kèèèèèsz...arròl nem beszèlve, hogy egyre komiszabb! :-) Tudja, hogy mit nem szabad ès a kis huncut ùgy csinàl, mintha megtennè, pl. beijeszt, hogy bedugja a kis ujjàt a konnektorba - ami termèszetesen bababiztos - ès közben vàrja a reakciòt, ill. igaz egyenlore komòtosan sètàlgat a lakàsban, na de ha megkaparint valami tiltott kincset, akkor bezzeg begyorsìt...hehe, asszem mellette sem fogunk unatkozni!
Ami az anyàssàgot illeti....Greti annak ellenère, hogy kislàny mindig is nagyon anyàs volt...nem hittem volna, hogy ezt lehet überelni...nos Eriknek sikerült! Olyan, mint egy kis tapadòkorong, ha tehetnè a fèl napjàt minimum a kezemben toltene! :-)
Imàdnivalò, ahogy èbredès utàn egy kis lustàlkodàs keretèben odakuporodik az ember mellè, akàrcsak egy kiskutya...de napközben is ràjön ez ès bemàszik az ölünkbe 1-1 simogatàsèrt, ölelèsèrt.
Egyenlore mindenevo, s èjjelenkènt mèg van egy fix randink egy kis visszaaltatò szopizàs keretèben...az alvòkàja tovàbbra sem az igazi, ha belegondolok, hogy egy èv alatt 2x ajàndèkozott meg egy àtaludt èccakàval...inkàbb bele sem gondolok...csak remènykedem, hogy nemsokàra vidàman ìrhatom a blogjàn, h vèèègre...csak tartanànk màr ott! :-/
Ami az adatokat illeti, azòta màr ketto kontrollon is jàrtunk a dokinèninèl, minden a legnagyobb rendben van, a kisviking  egy èvesen 10,5 kg, 82 cm volt ès 7 fogacskàval büszkèlkedhetett...azòta màr megint nott 2 centit ès màr kibùjt a nyolcadik fog is...a hìzàs elmaradt, nem is csoda, hisz àllandò mozgàsban van!












 

Nessun commento:

Posta un commento