martedì 5 novembre 2013

Nyaralàs?

A kèrdès jogos...az idei augusztusi corsicai kiruccanàsunk mindennek nevezheto, csak nyaralàsnak nem...màrmint a mi, szülok szemszögèbol nèzve...igaz, ìgy 2 hònap tàvlatàbòl azèrt màr enyhe nosztalgiàval gondolok vissza a nyàrra: meleg, napsütès, tenger, medence, nem is volt az olyan rossz! ;-) Valòban sok szèp emlèkkel gazdagodtunk, ahogy elnèztük Gretit milyen fantasztikusan otthonosan mozgott a vìzben, legyen az a medence, vagy a tenger, akàrcsak egy kis sello...vagy ha belegondolok Erik milyen boldogan jàtszott a tengerparton ès bàr nekünk volt a legmenobb ès legkomplettebb a homokozòs kèszletünk, termèszetesen a kismanò szàmàra sokkal vonzòbbnak bizonyultak a "konkurencia" jàtèkai...imàdom felidèzni ezeket a csodàs pillanatokat, a tenger morajlàsàt, Greta ès Erik huncut ès boldog kacajàt, a gyerekzsivalymentes kàvèzgatàsokat ill. fagyizàsokat a teraszon, ill. az esti iszogatòs-kàrtyàzgatòs haveri összejöveteleket nàlunk, miutàn a rosszcsontok kidoltek.
Ezek a szèp pillanatok azok, amik feledtetni tudjàk velünk a mögötte levo baromi kemèny hàttèrmunkàt...a nemalvàst - a hajnalban kelèst - a vègtelennek tuno 15 òràs utat, mialatt minden közbejött amit el lehet kèpzelni: Greti bepisilt, hànyt, a kabinban elzàrtàk a hideg vizet, mire èn kerültem volna vègre a tus alà, a màsnapi dugò, ehhez üvölto gyerek a kocsiban stb.- kèt gyerekkel a bevàsàrlàst - a nyugos&fàradt gyerekeknek hipergyorsan összedobni az ebèdet/vacsoràt - a max. 15 perc rendelkezèsre àllò idot a zuhanyzàsra ill. ètkezèsre - azt, hogy kèt szòt nem tud az ember senkivel vàltani napközben, mert hol egyik, hol màsik, sot leginkàbb egyszerre mindketto gyereket kell fegyelmezni, vìgasztalni, etetni, altatni, illetve ès nem utolsò sorban utànuk rohangàlni...ez utòbbi valòban viccesen nèzett ki baràtaink szerint, de rögtön hozzà is tettèk, hogy nekik boven elèg lesz egy gyerek! :-) Igencsak hosszù a lista, sorolhatnàm, de felesleges, akinek van gyereke ùgyis tudja mivel jàr, akinek nincs, inkàbb nem szeretnèk illùziò rombolò lenni!
Egy szò mint szàz, amikor szerencsètlen Gretit orvoshoz kellett vinni, mert annyira fàjt a füle ès kiderült, hogy el lesz tiltva a vìztol ès antibiotikumos kùràt igènyel - itt is volt egy yo kis sztori, Greti a rendeloben telibe hànyt ès nanà, hogy nem volt nàlam vàltòruha...egy èlmèny volt ìgy kivàrni, mìg rànk került a sor -, akkor kizàròlag Gretit sajnàltuk ès azt nemigazàn, hogy egy hèttel elobb èrt vèget a "nyaralàs". Bizakodva vàrjuk a jövo augusztust! ;-)
ìme pàr kèp, ami a facebookròl lemaradt:

Màr a pòzolàs is remekül megy :-)

Egy kis hàzimunka

♥♥

Fàrasztò dolog ez a pancsikolàs

Sikerült!

Ciao papà!

Nem sikerült felkelteni

Homokfirkàsz

Mammàhoz akarok menni!

Karkötobol eszkàbàlt bokalànc nèlkül tengerpartra soha :-)

Hàt ez meg micsoda?

Gyönyörusègem! ♥

ùszàsra fel!

Cuki popò♥

Papàval homokvàrat èpìtenek

Ez tetszik!

èhes vagyok, menjünk màr haza!

Medencèben is csakis bùvàrszemüvegben :-D

Maugli 2

Boys
 



Nessun commento:

Posta un commento