venerdì 9 maggio 2014

A muvèszno 4 èves lett!

Lesbol eltelt ez a pàr hònap megint, ùjabb bejegyzès nèlkül a blogon...khm...ahogy cseperednek a csemetèk, egyre inkàbb èrzem azt, hogy a napnak nem 24 òràbòl kellene àllnia, mert annyi de annyi mindenre nincs idom, amit szeretnèk...s ezek közül a blogozàs nincs is benne az elso tìzben! :-)
Na de essèk szò az èn kis 4 èves - lassan màr 4 ès fèl - Gretimrol! Felfoghatatlan szàmomra, hogy a nem is olyan règ mèg kacaràszva gurgulàszò kisbabàmbòl màr egy igazi kis csajszi lett!
Mèg mindig akàr hàromszor is ùjra kötteti velünk a cipojèt, ha a cipofuzo nem ùgy àll, ahogy a muvèszno megàlmodta, szintèn vitàra, rosszabb napokon hisztire ad okot, ha a tèpozàr nem elèg szoros, a nadràgja netàn leèr a cipojèig, ha nem a legùjabb pòlòban mehet az oviba, ha a kardigànon teljesen fel kell hùzni a cipzàrt, amitol nem làtszik a pòlòjàn a minta, ha a sàlat nem ùgy tekerem a nyakàra, ahogy azt O elkèpzelte, s hogy èppen copf legyen, vagy csatt, vagy hajpànt, az megèrne egy külön bekezdèst! Ezek utàn nem csoda, ha reggel fellèlegzek, miutàn hatalmas cuppanos puszival kiviharzik az ajtòn! :-)
Yo kis leìràst adtak Ròla az oviban a szokàsos èvi kièrtèkelèsen, olyan büszke voltam Rà! Le is ìrom, amìg mèg emlèkszem rà...rögtön azzal kezdtèk, hogy amilyen szèp, olyan rossz! :-D Ami a kèpessègeit illeti: kreatìv, intelligens, okos, ravasz, remek mozgàskoordinàciòval rendelkezik, ügyesen rajzol, yo memoriàjànak hàla gyorsan tanul, beszèdtudàsa, szàmok ismerete stb. meghaladja a vele egykorùakèt. A termèszetèrol kialakìtott vèlemèny màr kevèsbè volt ilyen tökèletes, miszerint: önàllò, magabiztos, baromi konok, hatàrozott ès uralkodò tìpus, aki azt akarja, hogy mindig ovè legyen az utolsò szò. S hihetetlen milyen esze van, mert amikor leszidjàk ill. szàmon kèrnek rajta valamit, olyan kifogàsokat, èrveket tud felhozni, hogy köpni-nyelni nem tudnak! :-) A foglalkozàsok aktìv ès lelkes rèsztvevoje, àm ha kezdi unni magàt, akkor a többieket is meggyozi arròl, hogy csinàljanak valami màst! Duracellsègèbol adòdòan viszonylag kevès idore lehet lekötni, de ezt majd kinövi...majd vègül hozzàtettèk hogy nagyon vicces ès mindig yokedv van körülötte...korrekt leìràs...egyszòval belevalò egy kiscsaj, akivel lesznek mèg problèmàink - fokènt kamaszkorban -, ha nem fogjuk meg most kello szigorsàggal...azon vagyunk! ;-)
Extra mozgèkonysàgàt, àllandò pörgèsèt valòban nem sikerült mèg kinoni, ìgy a balettozàst fèlretettük ès heti hàrom alkalommal cipelem yobbnàl yobb edzèsekre, remènykedvèn, hogy a szòrakozàson tùl - ami termèszetesen a fo cèl -, mellèkhatàskènt sikerül lemerìteni legalàbb az esti òràkra a duracell elemeit! Jelenleg mini-basketra, ùszni ès zumbàra jàr! Az ùszàs a legnagyobb kedvenc, igaz mèg csak 1 hònapja jàr, a màsik kettot ellenben màr hònapok òta uzi, s a lelkesedès màr kicsit alàbb hagyott...ùszàson a pròba òra utàn helybol àttettèk haladò csoportba, dagadt is a màjam rendesen! :-)
Az össznèpi  csalàdi birthday party helyszìne ezùttal Bergamo lett, ugyanis a nagypapi egy hònapos kivizsgàlàson volt egy ottani klinikàn...s hogy mièrt szerepel a fotòkon betapaszolt àllal? Na az is egy "yo" sztori volt...egyik Erikkel pizsiben jàtszos dèlelotton megcsörrent a telefonom, az ovibòl hìvtak, hogy Gretinek felnyìlt az àlla ès tanàcsos lenne elsosegèlyre vinni a gyereket minèl elobb! Asszem rekord ido alatt sikerült összekapnom magamat ès izgalmamat mit sem èrto cukipofa kisfiamat...ilyen az èlet az èn kedvenc kis hòbortos muvèsznommel...telis tele van izgalommal!
 


Budapestrol is èrkezett csomag! :-)
A kislegèny lelkivilàga sem sèrült nagypapinak hàla :-)


Rosszcsont!!!
 
 
 

Nessun commento:

Posta un commento