domenica 28 novembre 2010

Greti 1 èves!!!
























Wow az èn kis Munyamanyim :-) - egyre yobb beceneveket aggatok szegèny Gretire - a hèten 1 èves lett! Mùlt vasàrnap volt is nagy hepaj! Anyu bevàllalta ismèt az olaszok àltal igen kedvelt csirkepaprikàst nokedlivel - 11 fore -, èn meg az eloètelekèrt voltam felelos...ebèd utàn, mìg Greti szunyàlt, nosztalgiàzàs keretèben visszanèztuk a nyàri videokat...hihetetlen mennyit vàltozott, fejlodott a piccolina a nyàr òta! Sajnos eltuntek az imàdnivalò hurkài, csak a pocak maradt! :-) 9450 gr ès 75 cm jelenleg...miutàn felèbredt, megunnepeltuk a kis 1èves gyonyorusèget, csatlakoztak a szomszèdok is a koszontèshez...Greti rettentoen èlvezte, h O volt a kozèppontban, s elsore a tolunk kapott hatalmas Micimackò ès a videotelefon jott be neki a legjobban, ill. az Orsitòl ès Gogotòl kapott xilofon, bàr tèny, h egy ido utàn kb. azt sem tudta, h hol van...miutàn hazament a vendègsereg, visszavonult a szobàjàba ès a keresztapjàtòl kapott jàtèkot tanulmànyozta...màsnap meg ahogy felèbredt, nagy hèvvel mutogatott a sok ùj jàtèkra ès tustènt ki is akart jonni a kisàgybòl, h minèl hamarabb jàtszhasson veluk...szèpen-lassan felfedezte ès megszerette az osszes ùj jàtèkot. Ezùton is ezer koszonet Orsinak, Gogonak ès Rencsinek az ajàndèkokèrt!!! :-)
Az 1 èves Gretirol tovàbbra is csak yot tudok ìrni, nagyon yo termèszete van, mindig vidàm, kedves, csak nèha hisztis (egyenlore) ès gondolom minden anya ezt gondolja a sajàt gyerekèrol, de tènyleg olyan kis okos! :-) Minden èrdekli, ùgy figyel, amikor tanìtjuk vmire ès nagyon hamar tanul! pl. eleinte csak kidobàlta a jàtèkokat a dobozàbòl, most màr ha kedve tartja, vissza is pakolja oket, napròl-napra fejlodik a kezugyessège is stb...ami a jàràst illeti, nèha megindul ès 10-15 lèpèst is tesz ill. rohan, nèha meg nem hajlandò elengedni az ember kezèt...
ùj szò a gomb, Gretinek "gom", s az òra "tik-tak"-ja tovàbbra is "te-tu-te-tu"...
Az oltoztetèst nem mindig turi, viszont ha olyanja van, akkor kifejezetten egyuttmukodo, sot, a minap màr elore emelte a kis làbait, amikor a nadràgot hùztam fel rà!
Ami az alvòkàjàt illeti, mostansàg van, h felèbred 1x èjjel, de szerencsère egy kis ivàs utàn vissza is alszik ès mèg mindig 10 òràt alszik èjjelente, du. meg 2-3 òràt, szòval panaszra semmi ok.
Sot! Annyira tudja, h mikor mennyit kell aludnia! Amikor indulnom kell dolgozni pl. ès azon aggòdom, h szegènyt nemsokàra fel kell keltenem, a szokàsosnàl hamarabb felèbred a dèlutàni szundibòl stb...szòval egy kis angyal!
A magyar nagyszulok tàrsasàgàt kifejezetten èlvezte, apuval yokat jàtszottak, mìg anyu volt a pòtmama, akihez hozzàbùjhatott, amìg a mamma dolgozott, ill. màszkàlt vmerre...boldogan villantotta ki mind a 4 fogacskàjàt, amikor megèrkezett a keresztapa is, s rogton O lett az ugyeletes kedvenc! :-)
Mi meg a nagyszulok, azaz a 24 òràs baby-sittereknek hàla, kicsit kikapcsolòdhattunk, voltunk vacsoràzni, moziban, haverokkal itt-ott, amikre màr tobb, mint 1 ève nem igen volt pèlda!
Ja ès ami a szoptatàst illeti, egy szèp fejezet vèget èrt a napokban...egyenlore minden ellenvetès nèlkul...
























Nessun commento:

Posta un commento