domenica 20 dicembre 2009

Karàcsonyi hangulat







Olaszorszàgban dec. 8-àn szokàs karàcsonyfàt àllìtani...mi 3 nap kèsèssel, mùlt szombaton varàzsoltunk karàcsonyi hangulatot a lakàsba, uis akkora sikerult megoldani, h 2 szoptatàs kozott apuval elmenjunk èlo fenyofàt venni - itt a mu karàcsonyfa a mòdi, amitol èn falnak megyek -, ìgy az Ikeàbòl hoztunk fàt...elèg gagyi, h meg sem mutatjàk neked a fàt, osszenyomva vannak, ahogy szàllìtjàk oket ès ùgy kell kitalàlni, h vajon h is fog kinèzni "kibontva"...szerencsère sikerult egy egèsz szèpet kivàlasztani, de jovore lehet, h kertèszetben fogok pròbàlkozni...a dìszìtèsbe bevontuk Thorcit is! :-)
ùgy gondolom Thorci is megèrdemel pàr sort Greta blogjàn...amikor bemutattuk neki Pruntyogit, elèg heves, felugràlòs reakciòt vàltott ki belole, ami egy kicsit nyugtalannà tett, uis egy szinte 40 kilos kutya egy 3 kilos babàhoz kèpest nem vmi fair felàllàs...nagy oromèben le akarta lopni Greta kis làbacskàjàròl a zoknit - amikor èn mèg a kòrhàzban voltam, Enri folyamatosan vitte neki haza Greta "koszos" ruhàit szagminta vègett ès màr akkor is bevett szokàsa volt, h Greta zoknijàval jàtszott -, amivel csak egy gond volt, h majdnem a gyerek làbàt is bekapta...ìgy kapott egy hatalmas pofont, h tudja, h ez nem az o jàtèka...azutàn mèly depressziòba esett, mert szinte teljesen ki lett zàrva az èletunkbol...azòta màr sokat javult a helyzet, Thorci lenyugodott, ìgy mi is kozelebb engedtuk Greta babàhoz...bejohet, amikor furdetjuk, nèha ismèt velunk alszik èjjelente stb...eleinte nyuszìtett az ajtò mogul, amikor Greta sìrt, most, h màr kozelrol hallgathatja, inkàbb menekul! :-) Az sem elhanyagolandò, h apu naponta elviszi 1 òràs sètàra mèg ebben a hidegben is, ez gondolom szintèn yot tesz a kutya lelkivilàgànak...
Mùlt vasàrnap a Schifano nagyiknàl volt all day dinom-dànom - anyu fozott 10 fore csirkeporkoltot -, Gretàt karàcsonyi hangulatù, rènszarvasos rugdalozòba oltoztettem...Brabinak koszonet èrte! :-)

1 commento:

  1. Sziasztok!

    Kérnénk szépen képet a távolról érkezett nagybácsival is.... Reméljük, hogy nem volt halálfélelme a repülés alatt, és sikeresen megérkezett.

    Üdv:
    Szilvia & Zoltán

    RispondiElimina