domenica 20 dicembre 2009

Vègre van gyerekorvos!







Kèt hèt ugyintèzèsbe, telefonàlgatàsba telt, mire lett vègre gyerekorvosa Gretànak! Nem konnyu itt Rivaltàban gyerekorvosra szert tenni, uis kemèny ketto jut az egèsz telepulèsre, akik termèszetesen mind tele vannak, azaz elvileg nem vehetnek fel ùjabb gyerkocot...yo mi? Egy ismeretsègnek hàla, vegul a nèpszerubb orvos mègiscsak elvàllalt minket :-), ìgy szerdàn eljutottunk hozzà ès megmutattuk neki Pruntyogit! A vizsgàlat eredmènye szinte teljesen pozitìv, egyedul annyi, h kicsit kemèny a pocakja Greta babànak - ez ugye szàmunkra nem volt ùjdonsàg az àtuvoltott estèk utàn -, ìgy kapott hasfàjàsra homeopatiàs cseppeket, amik az esetek nagy rèszèben bevàlltak, de azèrt sajnos nem egy csodaszer ez sem, ìgy nem mindig mulasztjàk el az uvoltès kivàltàsàèrt felelos hasgorcsoket. Ezen kìvul megàllapìtotta, h van egy kis szàjpenèsze a gyereknek, amire kapott egy specko zselèt, de àllìtolag ez is visz. mindennapos jelensèg az ùjszulotteknèl...arròl is megbizonyosodott, h a cukipofa igencsak yo utemben fejlodik, yo tàplàlò az anyatej, meg ugye elèg kajàs a kisasszony, minek kovetkeztèben majdnem 1 kilot hìzott 3 hèt alatt, amikor lemèrte 4140 gr volt ès 53 cm, azaz 4 cm-t nott is, sot a fejènek kerulete 33 cm-rol 36,5 cm lett, szòval aggodalomra semmi ok! :-)
Greta tovàbbra is nagyon yo baba, napkozben nagyokat eszik ès alszik, kèso du.tòl kezd "èlni", egyre tobbet van èbren, nèzelodik ès termèszetesen sokat pruntyog :-), elèg vicces hangokat tud kiadni, etetès kozben pl. elègedetten "hàpog" :-), meg lehet zabàlni! Este 8 òratòl meg kezdodik a szokàsos esti "showmusor" kurjongatàssal, sìràssal, hasgorcsokkel, uvoltessel...a furdès szerencsère sok esetben kivesz az energiàjàbòl ès nyugtatò hatàssal van rà (a fenti kèpen pl. egy furdetès&etetès utàni kidolt àllapot lett megorokìtve)...ja ès ami szintèn nagyon fontos, h èjjel alszik, ma pl. 7 òràt aludt!!! Este 11-kor sikerult elaltatnom - tobb òràs nyuglodès utàn -, de cserèbe "hajnali" 6-ig aludt! :-) Bravissima! :-) Nagyon okos kis baba, mert a gyògyszerèt is megissza...mondjuk làtnotok kène, h milyen fejet vàg hozzà, fintorog àm rendesen! :-)
Szandrànak uzenem, h màr vannak hurkài is! :-))



1 commento:

  1. Hellóka!

    vannak azért érdekes szokások Olaszhonban... fát állítani dec 8-án, ráadásul műfát! Thorcinak amúgy jól állnak az égők! meg ez a gyerekorvos kérdés is érdekes, de lényeg, hogy végül bekerült Gréta az egyikhez! Tényleg nagyon jó babának tűnik! NA majd holnap úgy is csörgök! Lilnek meg szülinapja lesz!

    Puszi Gogo

    RispondiElimina