mercoledì 11 luglio 2012

30/06/12 Welcome piccolo Erik! :-)



















Jùnius 30-àn 00.44 -kor megszületett a kis Erik 3340 grammal ès 52 cm-rel! :-)

Màr nagyon türelmetlenül vàrtuk, Greti anno ugye 10 nappal elobb jött, ìgy nem voltunk hozzàszokva ehhez a megvàrakoztatàshoz! 
Jùnius 29-èn reggel mèg mindig semmi jelèt nem èreztem, h a kislegèny ki akarna vègre bùjni, ellenben ebèdkor hirtelen furcsàn kezdtem èrezni magam, mondtam is anyunak, h szerintem ma èjjel szülök...ès igen, yo volt a megèrzès! Azèrt nem ment minden ilyen zökkenomentesen, uis aznap du.ra mèg pàr nappal azelott bejelentkeztem a nogyogyàszhoz egy szimpla kontroll vizsgàlatra, h megnezzük minden Ok, uis itt  a hivatalos dàtumhoz kèpest +1 hetet vàrnak az elso kontrollal...bàr ne tettem volna!!! A nogyogyi az uh vizsgàlaton jelentos elmaradàst àllapìtott meg Erik növekedèsèt illetoen, mìg màjus vègèn 2500 gr körül volt, rà 1 hònapra mindössze csak 2790 gr, s ugye az egèsz terhessèg alatt azzal "oltogattak", h nagyon yo ètvàgyù baba, kis husi lesz, az àtlagnàl kicsit hosszabb làbu ès ha vègighordom 3500-3700 gr közötti...ehhez kèpest a 2790 gr "enyhèn" sokkolòan hangzott...ìgy a doki egyenesen a kòrhàzba irànyìtott minket CTG vizsgàlatra ès a szülès megindìtàsàt javasolta, mert szerinte vmi gond volt, v. a placenta nem muködött yol v. ki tudja mi, de a lènyeg, h a baba közel nem fejlodött olyan ütemben, mint ezt tole eddig megszokhattuk, s mivel jùni 26-ra voltam kiìrva, nem làtta èrtelmèt, h tovàbb vàjunk, ha amùgy sem növekszik rendesen...mivel aznap du.ra mèg terveztünk menni pàr helyre ès èn èreztem, h vmi törtènni fog, a kòrhàzi tàskàt is betettük az autòba, ìgy legalàbb egyenesen mehettünk a kòrhàzba...du. 6körül megcsinàltàk a CTG-t, a szìvhang ok volt, megvizsgàltak, de meg kellett vàrni az ultrahang specialistàt, aki este 8kor kezdett dolgozni...ebbol lett este 9 - fo a pontossàg -, de èn 3/4 9 körül èrezni kezdtem a màr yol ismert idönkènt visszatèro hàtfàjàst...elkezdtük mèrni az idot Enrivel ès màr 5 percenkènt jöttek az ekkor mèg enyhe fàjàsok...az ultrahangos doki szintèn mondta, h tènyleg kicsi a baba, de a sùlyàt nem kìvànta megbecsülni, mondvàn, h a minap yol beègett vele - no comment -, megnèzte a magzatviz mennyisègèt ès a placentàbòl az àramlàst, nem làtott semmi rendelleneset, ìgy mondta, h mèg egy CTG ès ma màr nem mehetek haza, beindìtjàk a szülèst, s mivel èn mondtam, h sztem vàrjunk egy picit, mert magàtòl beindul hamarosan, ìgy kiegyeztünk a màsnap reggelben...ès az èn kis okos kisfiam hàl'Isten tènyleg ùgy döntött, h kibùjik magàtòl! Bravissimo!!! :-) (persze ez a doki sem nyugtatott meg, amikor ràkèrdeztem, h ha placentàval minden ok, akkor vajon mitol lehet ez az egèsz, közölte, h az is lehet, h vmi fertozèst kapott el a pocaklakò...na köszi!!!)
Innen màr nagyon pörögtek az esemènyek, amikor ràmtettèk a CTG-t este 10-10.30ig màr 2 percesek voltak a fàjàsok ès igencsak intenzìvek, nem ùgy, mint anno Gretivel, amikor is fokozatosan erosödtek...a gèp is 99%-os mèhösszehùzòdàst mutatott, komoly volt nagyon...aztàn megèrkezett Elisa szülèszno, nagyon nagyon kedves no, örök hàlàm neki, segìtokèsz ès megnyugtatò volt! èjfèl utàn 4 perccel àtvànszorogtam a szülöszobàra, ott màr 1 perces fàjàsok voltak, 00.36-kor elment a magzatvìz ès 00.44-kor felsìrt a pici Erik! Wow! Javìtott a növèrkèje idejèn is, pedig màr az is nagyon yonak szàmìtott! 8 perc alatt megszületett a kis tündèrmanò! :-) Amikor a hasamra tettèk O is lilàs szinu volt, mint anno Greti ès kicsit többet sìrt...mi meg vègre megnyugodhattunk, mert làtszott rajta, h egèszsèges, minden Ok...nagyon mininek tunt ìgy Gretihez kèpest, de amikor lemèrtèk ès mondtàk, h 3340 gr ès 52 cm, akkor legszìvesebben felhìvtam volna a "remek" nogyogyàszomat ès tùl sok kedves szòt nem hallott volna tolem, az 1x biztos...de persze ez mind nem volt màr akkor fontos, csak gyönyörködtünk a legùjabb kis csalàdtagban! 
Mellesleg a doki, aki aztàn ellàtott, mutatta, h baromi nagy màzlink volt, mert volt a köldökzsinòron egy csomò, azaz vègleges is lehetett volna! :-( De ebbe bele sem gondolok...szòval lehet, h emiatt fejlodött kevèsbè rohamosan az utolsò hetekben, de a doki szerint az is lehet, h semmi köze hozzà, nem mindig ugyanolyan ütemben fejlodnek a pocaklakòk, az is lehet, h èn is kevesebbet ettem ès kevesebb tàpanyag jutott neki az uccsò hetekben...most màr nem lènyeges, a legfontosabb, h a kis Erik makk egèszsèges ès èn csak a legszebb pillanatokra akarok emlèkezni a születèsèt illetoen! :-)


2 commenti:

  1. Gratulálunk még egyszer! Mondtuk Ágival, hogy hülye a doki! Azért a 6 hetes kontrollnál majd úgy szóljál be neki...Nagyon helyes a pici! Puszi

    RispondiElimina
  2. Köszi Zita! :-) Hàààt, sztem a 6 hetes kontrollt ezek utàn nem nàla fogom megejteni! Pussz

    RispondiElimina