martedì 31 luglio 2012

Jùlius 18 - elso kontroll

A doktor nèninek ùgy kellett felkeltenie Eriket a vizsgàlat miatt, mert akkor is bèkèsen csucsizott, uis a kismanò annyira yo baba, h kb. èletènek elso 10 napjàt szinte àtaludta...evett-aludt-evett-aludt, ahogy az kell, 19 òràkat aludt naponta! Aztàn a 11.ik naptòl, akàrcsak anno Greti, O is sajnos hasfàjòs lett! :-( Mìg Gretinek az estèi voltak rosszak, nàla a hasgörcsök hajnali 6kor jelentkeznek, ìgy a dèlelottjei az utòbbi napokban nem tùl yok, de aztàn napközben-este-èjjel minden yol megy.
Mivel naponta 8-9x minimum kèrt enni a kis haspòk, ìgy 18 nap alatt csaknem 1 kg-t hìzott, a vizsgàlat napjàn 4270 gr volt ès 55 cm...a kis fejènek a kerülete meg 34 cm-rol 37 cm-re nott...ok, h nyàr van ès ebben a nagy melegben sokszor csak szomjasak, de mivel ilyen sokat hìzott Erik ès hasfàjòs is, a doktorno azt javasolta, h vìzzel v. kamilla teàval pròbàljam meg hùzni az idot 2 szoptatàs között...szerencsère a kismanònak ìzlik a kamilla tea, ìgy azòta azt kap, ha megszomjazik.
A köldökcsonk igaz leesett 10 nap utàn, viszont nem az egèsz, a töve maradt, ìgy vissza kellett mennünk a kòrhàzba, h lekezeljèk neki ès addig semmi pancsi pancsi, mìg teljesen le nem szàrad...ezüst-nitràttal kezeltèk, s szèpen-lassan tünik el neki...ìgy sajna csak a csap alatti "zuhanyzàst" ismeri  egyenlore Erik...

Nessun commento:

Posta un commento